Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ!

Ο Πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων και η αλληλεγγύη
αναπόσπαστο κομμάτι του..

Η Κίνηση πολιτών «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» σε συνεννόηση με τους συντελεστές Παραγωγής της παράστασης  Μια Κανονική Μέρα  μας δίνουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε  στην ειδική τιμή των 8,00€/άτομο και με την  παραχώρηση δωρεάν εισιτηρίων σε οικογένειες που στηρίζονται από την κίνηση των Αλληλέγγυων Δρόμων.

Το Σάββατο 01 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ.
Θέατρο OLVIO , Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι (πλησίον μετρό Κεραμικός)

Τα πάντα μπορεί να συμβούν
Μια Κανονική Μέρα
Έχετε λίγο το νου σας...

Ο ΠΙΟ ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Αθήνα 2004:
Μια γυναίκα, νοικοκυρά, μητέρα δύο κοριτσιών δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι της ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων, όταν η Ελλάδα κερδίζει το Euro.

Αθήνα 2010:
Ούτε δέκα χρόνια μετά, μια κανονική μέρα η δική της κανονική ζωή διακόπτεται βίαια.  Εκείνος, ο Σύζυγος, ο Πατέρας, ο Άντρας αυτοκτονεί  λόγω  χρεών. Κι Εκείνη μένει πίσω, μόνη με τα κορίτσια της να αντιμετωπίσει το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

“Ήμασταν στην Ευρώπη, είχε αλλάξει κάτι και όλα πήγαιναν καλά! Φτιάξαμε δρόμους, πήραμε δάνεια, καλύτερα αυτοκίνητα, μέχρι και Πανευρωπαϊκά παίρναμε. Στο ποδόσφαιρο! Μιλάμε γινόντουσαν θαύματα τότε! Όλοι μας ζαλισμένοι από ευτυχία! Λες και τελειώσανε οι μάχες που είχαμε να δώσουμε...”

Η  Κατερίνα Γιαννάκου  καταθέτει το πρώτο της θεατρικό έργο για την άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το απρόσμενο σθένος της ψυχής που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.  Έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές,  η  Ράνια  Σχίζα  συνεχίζει να πορεύεται στη σκηνή του θεάτρου OLVIO το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.

“Βάζω το ένα πόδι μπροστά από τ’ άλλο και περπατάω. Έτσι είναι να ζεις. Τόσο απλό.  Να περπατάς – σε ό,τι δρόμο κι αν είσαι. Με ό,τι παπούτσια κι αν έχεις. Τότε είσαι μάγκας . . .”

Την παράσταση σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα και η μουσική επιμέλεια του Νέστορα Κοψιδά.

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 20/2/14
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6933007290,             email: allileggyoidromoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου