Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα 1933 (;)

         Τις αρχές του 1933 οι ομάδες κρούσης των ναζιστών δολοφονούσαν ανενόχλητα τους πολιτικούς τους αντιπάλους, κατά κύριο λόγο τους κομμουνιστές. Η δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε συστήσει ειδικό σώμα στην αστυνομία για την αντιμετώπιση του πολιτικού εγκλήματος αλλά σπάνια σ' ένα έγκλημα αποδίδονται πολιτικά κίνητρα. Όλα ερμηνεύονται ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.
         Οι εφημερίδες ασχολούνται με την οικονομική κρίση, τα πολιτικά σενάρια, την πιθανότητα ο Χίτλερ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, την αύξηση της εγκληματικότητας. Ένα μεγάλο τμήμα των Γερμανών ψηφοφόρων πείθονται από τους ναζί, ο Χίτλερ γίνεται σύντομα καγκελάριος και n συντριπτική πλειοψηφία αδιαφορεί.
Ελλάδα 2013
          Μετά τα πογκρόμ στα μαγαζιά και τα σπίτια μεταναστών n κοινοβουλευτική πια «χρυσή αυγή» προχωρά σε ανοιχτές επιθέσεις εναντίον πολιτικών της αντιπάλων. Χθες βράδυ, σε καφετέρια στο Κερατσίνι, ένας νέος αντιφασίστας μουσικός, δολοφονείται εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια διμοιρίας της ΔΙ.ΑΣ.
         Δυστυχώς το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Μεμονωμένη είναι η σύλληψη.
         Την ίδια στιγμή η ναζιστική συμμορία εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, πρώτο στις προτιμήσεις των αστυνομικών και πιθανός εταίρος της κυβέρνησης από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
         O μνημονιακός πολιτικός συρφετός που κυβερνά τον τόπο αφήνει ατιμώρητη τη χρυσή αυγή για τα εγκλήματά της και ενώ ο λαός εξαθλιώνεται, όποιος αντιδρά αντιμετωπίζεται με άγρια καταστολή.
         Η συνέχεια στη Γερμανία είναι γνωστή.
         Εκατομμύρια νέοι θα πεθάνουν στα πεδία των μαχών, εκατομμύρια λαών θα εξοντωθούν από την πείνα και τους βομβαρδισμούς, εκατομμύρια Εβραίων, Τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, κομμουνιστών και ανθρώπων ενάντιων στο ναζισμό, θα βρουν μαρτυρικούς θανάτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
         Η συνέχεια στην Ελλάδα βρίσκεται στα δικά μας χέρια.
         Η σιωπή είναι συνενοχή.
         Μόνος μας δρόμος είναι ο πολιτικός αγώνας για Δημοκρατία, για Αξιοπρέπεια, για Ισονομία, για Δικαιοσύνη.       
         Μόνο μας όπλο n Αλληλεγγύη. Σε όλους όσους πλήττονται από την κρίση, σε όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.
         Στο εφιαλτικό παρόν που ζούμε, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.
Να απομονωθούν όσοι τους ενισχύουν με πολιτικές εξαθλίωσης και άθλια προπαγάνδα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου